Αρχική Σελίδα

 
Αγαπητέ επισκέπτη,
Σε καλωσορίζουμε στην επίσημη Νέα ιστοσελίδα της Σιλίμνας του δήμου Φαλάνθου της Αρκαδίας. Ο ιστότοπος αυτός παρέχει πληροφορίες για τον πολιτισμό και την ιστορία της περιoχής. Η Σιλίμνα είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Φαλάνθου και αποτελεί ένα μικρό διαμάντι της περιοχής. Απέχει μόλις 6 χλμ από την Τρίπολη που είναι η πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Γεγονός που καταστεί το χωριό ιδιαίτερο μέσα στα υπόλοιπα χωριά του δήμου Φαλάνθου.
Η  δημιουργία της σελίδας αυτής έχει ως ένα ακόμη σκοπό την ενημέρωση των πολιτών  μας για κάθε θέμα που τον απασχολεί αναφορικά με  τον Δήμο Φαλάνθου και ιδιαίτερα της Σιλίμνας.
Οι σελίδες του Δικτύου Σιλίμνα-Δήμος Φαλάνθου Αρκαδία αποτελούν καταρχήν φόρο τιμής στην παράδοση αυτή, συγκεντρώνοντας και παραθέτοντας χάρτες, φωτογραφίες και πληροφορίες από όλο το διαδίκτυο αλλά και απο άλλες πηγές για την Σιλίμνα του δήμου Φαλάνθου. Είναι όμως και ένα βήμα προετοιμασίας του μέλλοντος της Σιλίμνας ως τόπου, ως ιστορίας και ως κέντρου πολιτισμού και ανθρώπινων αξιών.
Το πλούσιο οπτικοακουστικό μας και ιστορικό μας αρχείο θα σας «ταξιδέψει» σε όλο το χωριό της Σιλίμνας του δήμου Φαλάνθου στην Αρκαδία και στα ιστορικά σημεία του τόπου μας. Επιπλέον, ευελπιστούμε ότι μέσω του δικτυακού μας χώρου να σας πληροφορήσουμε για όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της Σιλίμνας αλλά και των άλλων χωριών του δήμου Φαλάνθου στην Αρκαδία.
Η κληρονομιά της Αρκαδίας είναι οι άπειρες φυσικές ομορφιές της, ο συνδυασμός χρωμάτων και εικόνων, οι αντιθέσεις του τοπίου στο διάβα του επισκέπτη. Η Σιλίμνα είναι ένα μικρό κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ των παρθένων φυσικών τοπίων της Αρκαδίας.
Ο ιστότοπος αυτός, εκτός από το πληροφοριακό υλικό που παρέχει για τα χωριά του Δήμου Φαλάνθου και ιδίως για την Σιλίμνα, περιέχει και σελίδες όπως, πολιτισμός,ταξίδι, μυστήριο και προσωπικές απόψεις σχετικά με διάδορα θέματα.
 
Ευχαριστούμε θερμά τους ιστότοπους απο το internet από τους οποίους αντλήσαμε πληροφορίες αλλά και όσους εργάστηκαν για να μας παραθέσουν υλικό,για το Δήμο Φαλάνθου και τη Σιλίμνα.
Σημείωση του επισκέπτη
Φίλε επισκέπτη, μπορείς και εσύ να βοηθήσεις στην προσπάθεια μας για την ανάδειξη του γραφικού αυτού χωριού. Στείλε μας υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κ.ο.κ) και θα το δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα αυτή δωρεάν. Το υλικό σου μπορείς να το στείλεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση grsoter0@windowslive.com
 
Σας ευχόμαστε «καλή περιήγηση» στον δικτυακό μας χώρο.
 
Με εκτίμηση,
Σωτήρης Πιπέρης
&
Αγγελική Πιπέρη