ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

   Στο εσωτερικό του χωριού βρίσκονται λίγα παραδοσιακά σπίτια απλωμένα σε χωράφια καί κτήματα, σε καταπράσινο περιβάλλον, εκ των οποίων μερικά αναπλάθηκαν, άλλα χτίστηκαν από την αρχή καί άλλα έμειναν ώς έχουν.

    Από αρχιτεκτονική άποψη, διακρίνεται εύκολα η διαφορά μεταξύ των νέων με των παλαιών κτισμάτων. Τα νέα οικοδομήματα είναι χτισμένα με άφθονο τσιμέντο σε αντίθεση με τα παλαιά πετρόχτιστα σπίτια που ξεχωρίζουν για την λαϊκή αρχιτεκτονική τους. Ο σύγχρονος τύπος κατασκευής καί πρακτικής επικρατεί στα επισκευασμένα σπίτια, των οποίων η στέγη είναι διαμορφομένη με σύγχρονα κατά το πλείστον γαλλικού τύπου κεραμίδια. Κάθε σπίτι περιβάλλεται απο τον κήπο, τις κληματαριές και σε ελάχιστα βρίσκεται σε γωνιακό σημείο ένας οικιακός φούρνος. Τα περισσότερα απο αυτά είναι μονώροφα καί ελάχιστα διώροφα, και μερικά ισόγεια χτισμένα με πέτρες.

      Σπίτια μεσαίου μεγέθους με πατώματα από ελάτινες σανίδες, πόρτες σανιδένιες, σύρτες πίσω από τις πόρτες για περισσότερη ασφάλεια, λίγα μικρά παράθυρα που έκλειναν με παραθυρόφυλλα , καί το τζάκι που έκαιγε πάντα το χειμώνα είναι μερικά απο τα χαρακτηριστικά των σπιτιών του χωριού.